Jdi na obsah Jdi na menu

Canisterapie

 

CANISTERAPIE
 
 
Canisterapie je jednou z mnoha složek zooterapie (terapie za přítomnosti vhodných druhů zvířat), terapie (léčba), která využívá pozitivního působení psa na zdraví člověka,
 Canisterapií se rozumí léčebný kontakt psa a člověka. Pes už svou přítomností dokáže vyvolat dobrou náladu všude tam, kde je jí nedostatek. A o tom, že úsměv léčí není pochyb. Ale už dávno to není jen o radosti, kterou psi lidem přináší. Canisterapie může mít formu individuální nebo kolektivní. Využívá se různých druhů plemen, s průkazem původu, ale i bez něj.
 
 
 
 
S Vindulkou jsme se pro canisterapii rozhodli, protože má úžasnou povahu a dělá jí radost být mezi více lidmi. Zkoušku složila u neziskové organizace HELPPES  28. 6. 2008.

2.jpg

 
 
 
Od roku 2009 navštěvujeme Fakultní nemocnici Motol (www.dcmotol.cz, facebook - Dobrovolnické centrum FN Motol). Snažíme se pravidelně docházet na LDN (Léčebna dlouhodobě nemocných) a canisterapeutické akce.

21.jpg

 

Na jedno psí odpoledne jsme sebou vzaly i Kačku. Nejprve byla docela vyjukaná, ale pak to celkem šlo. Ale je na ní vidět, že toto není pro ní a tak s námi bohužel nejezdí a čeká na nás doma.

 

motol8.jpg

 

 

Když bylo Derince třičtvrtě roku jela také s námi na psí odpoledne. U ní se ukázalo, že bude moci jezdit s Vindulkou. Takže konečně se poštěstilo, nejspíš budeme mít dalšího vhodného pudlíka na canisterapii.

motol13.jpg

 

 

 

odkaz na video ze skupinové canisterapie v Motole - Viny a Derča:

www.facebook.com/photo.php

 

 

Od roku 2015 jsme začly s Vindulkou navštěvovat dětstké pacienty v mateřské škole. K těm jsme jezdily rok. Dále kvůli zaměstnání jsme se bohužel musely canisterapie vzdát.

 

 

Od roku 2018 navštěvujeme s Vindulkou a Derčou Alzheimer centrum v Průhonicích. Centrum navštěvujeme 1x za 14 dní. Klienti i naši pejskové jsou velmi spokojení.  Teď čekáme, zda naše Ronnie bude na canisterapii vhodná. Vindulce je 12 a 1/2 roku a bohužel je nemocná. Zatím canisterapii zvládá skvěle, ale už pomalu bude potřebovat nástupce.

img-20190408-wa0002.jpg

 

Archiv

Kalendář
leden / 2024

Portrét